Hírek

Cirok száraprítás késes hengerrel lehetséges?


Igen! A Gladiator késes henger – tárcsa kombináció az egyedi gépfelépítése miatt alkalmas a nagy szármennyiség aprítására, lezúzására is. Legutóbb Darnózseliben próbáltuk a Gladiator cirok táblán és az eredmény igen meggyőzőre sikeredett!

A Gladiator előnye a kétdimenziós száraprítás. A gépen az első sorban késes henger aprítja a szármaradványt, amelyet egy hidraulikus állítású tárcsasor követ. A késes henger 410 mm átmérőjű és küllős kialakítású. A küllős kialakítás előnye, hogy nedvesebb viszonyok között sem ragad el a gép, tovább használható. Ez különösen előnyös például késő őszi zöldtrágya terminálás folyamán, amikor már jellemzően nedves körülmények uralkodnak. Erről a szinte sáros körülmények között forgatott munkáról megtekinthető egy látványos videó a Youtube oldalunkon IDE KATTINTVA.

A késes henger kései spirálisan vannak felszerelve, ami fokozatos talajérintést tesz lehetővé és nem rázza feleslegesen a gépvázat. Ez a 18-20 km/h munkavégzés mellett nem elhanyagolható részlet. A fordítható kések Hardox anyagból készülnek, az élettartamuk sok ezer hektárra kalibrált. Sérülés természetesen mindig előfordulhat. A Gladiatoron a kések rövidek, serülés esetén nem szükséges méteres kés cseréje, így viszonylag alacsony költséggel cserélhetők.

késes henger     cirok száraprítás

A késes henger második sorában síktárcsák dolgoznak. Feladatuk a menetirányra párhuzamosan álló, elmaradt szármaradványok aprítása és ezáltal a száraprítás teljessé tétele. A tárcsák helyzete hidraulikusan, a mindenkori követelményeknek megfelelően könnyen beállíthatók. A teljesen zárt csapágyazás kenést nem igényel.

A Gladiator késes henger – tárcsa kombináció kettős függesztő toronnyal rendelkezik. Függeszthető elől vagy hátul is. Az szélesebb felhasználást és kihasználást eredményez, amelynek köszönhetően az üzemeltetési költségek is alacsonyan tarthatók.

A Gladiator egyedi felépítése lehetővé teszi az ultrasekély talajművelésben történő felhasználást. A késes henger aprít, a hengertől függetlenül állítható sík tárcsa pedig ultrasekélyen, nem forgatva dolgozik a felszínen.

aprító henger     késes henger

A Gladiator késes henger fronton használva jól kombinálható tárcsával, vetőgéppel vagy akár kultivátorral is. Traktor hátulján függesztve pedig egy 6 méteres kivitelű géppel elboldogul 110 – 130 LE is, 3 – 4 l/ha fogyasztás mellett.

Amennyiben Ön késes henger beszerzésén gondolkodik, kérjük keresse kollégáinkat vagy kereskedelmi partnereinket. Az elérhetőségek megtalálja IDE KATTINTVA.

A Gladiator bővebb műszaki adatok IDE KATTINTVA TALÁLHATÓK.

A prospektus pedig pdf formátumban letölthető IDE KATTINTVA.

Íme egy rövid videó a cirok zúzásról:

 





VISSZA