Hírek

Mélygrubber és késes henger kombináció


Egymenetes magágykészítés késes henger és mélygrubber kombinációval!

Rábaszentmihályon régi kedves Partnerünknek adtunk át a napokban egy KD 10/300 mélygrubbert. A grubber beüzemelés napraforgó táblán történt, ahol a traktor mellső függesztő egységén egy 3 méteres Gladiator késes henger – tárcsa kombináció dolgozott, míg hátul a KD mélygrubber. Az eredmény magáért beszél, érdemes megnézni a beüzemelésről készült videót a lenti linken!

késes henger   mélygrubber   napraforgó

A traktor front függesztésén a már jól ismert Gladiator késes henger – tárcsa kombináció aprítja a napraforgó szármaradványt. A beüzemelés egyik fontos kérdése az volt, hogy a grubber miatti viszonylag alacsony tempó mellett is hatékonyan aprít-e a késes henger. Rövid gépbeállítás után egyértelműen bebizonyosodott, hogy 7-8 km/h munkasebesség esetén is hatékonyan aprít a Gladiator. A késes henger – tárcsa kombináció nagyon előnyös az alacsony sebesség esetén is, mert így menetiránnyal párhuzamosan és merőlegesen is megtörténik a száraprítás. A kések spirális felfogatása miatt fokozatos a kések talajérintése, így a gép nem rázkódik nagyobb sebesség esetén sem. A küllős felépítés pedig főleg a nedvesebb, gazosabb körülmények esetén előnyös, mert a Gladiator ki tudja dolgozni a kések közül a nedves szárakat és nem ragad el. Ez majd a késő őszi zöldtrágya terminálás folyamán lesz döntő jelentőségű!

Az új gép a rábaszentmihályi gazdaságban most egyébként a KD mélygrubber. A 3 méteres kivitelű gép 10 db nyírócsavaros biztosítású kapával rendelkezik, amelyek helyzetet és így intenzitása állítható. A kapák 3 sorban, 70 cm-es sortávolsággal vannak a váz keretre szerelve. A sortávolság és a 83 cm vázmagasság megfelelő átömlési keresztmetszetet eredményez a nagy mennyiségű szármaradvány hatékony és eltömődés mentes talajba dolgozására. A grubber vázon a kapákat egyengető tárcsasor követi. A rugós biztosítású tárcsák feladata a mélyen dolgozó kapák nyomainak egyengetése. A lezárásról ékgyűrűs henger gondoskodik, az átmenet nélküli csatlakozó sorok pedig az oldalsó terelőlemez segítségével érhető el.

A beüzemelés után elmondhatjuk, hogy a kis- és közepes gazdaságok részére ajánlható kombináció jól teljesít napraforgó táblán. A Gladiator késes henger hatékonyan aprít, míg a KD grubber optimálisan lazítja, keveri és zárja a talajt.

Bővebb műszaki információ a munkagépekről a termékek oldalon IDE KATTINTVA található.

Amennyiben kérdése merülne fel, akkor a kollégáink elérhetősége IDE KATTINTVA található.

Íme egy rövid videó a késes henger és grubber beüzemeléséről:

 





VISSZA